Aby vás nebolel chrbát

Aby vás nebolel chrbát

Zdravé stravovanie, zdravý životný štýl, zdravý pohyb,... a čo poviete na zdravé sedenie? Ak trávite značnú časť dňa sedením, ak je vaše zamestnanie „sedavé“ isto vám nie sú neznáme bolesti chrbta. A nie len chrbta.

Zdravotné následky zlého sedenia

Hrbenie, bolesť v chrbte, bolesť hlavy, stuhnuté svaly, krč a neraz aj migrény – to všetko môže mať príčinu v nesprávnom sedení. Dlhodobé nesprávne sedenie má vplyv na váš chrbát.

Bolesti hlavy

Zo začiatku môžete pociťovať stuhnutosť svalov. Najskôr to môžete cítiť v oblasti šije a drieku. Hlavu stále nakláňate dopredu a s tým aj driekovú chrbticu. Stuhnuté svaly v oblasti krku pôsobia na cievy, ktoré zásobujú krvou mozog. Mozog, ktorý takto nemá dostatočný prísun kyslíka na tento problém upozorňuje bolesťami hlavy. Stačí sa ale narovnať, vystrieť a bolesti hlavy za pár dní prejdú.

Bolesti šije a krku sú spôsobené častým, prípadne dlhým nakláňaním hlavy dopredu. Svaly sú napnuté a po čase stuhnú. Bolesti môžu vystreľovať do ramien a môžu aj pripomínať symptómy infarktu myokardu. Masáž vám pomôže, ale ak sa vrátite k predchádzajúcemu štýlu sedenia budete sa s týmito bolesťami stretávať stále.

Aj keď sa zdá, že za tieto bolesti stolička nemôže môžete ich správnym výberom stoličky minimalizovať. Opierka hlavy zmierni tlak vyvíjaný na krčnú chrbticu a zabráni stuhnutiu svalov.

Bolesti krížov

Drieková chrbtica – kríže, je ďalšou časťou, ktorá zlým sedením trpí najviac. Častým predkláňaním dochádza k jej vyhrbeniu a chrbtica sa začína kriviť. Počas sedenia nemá chrbtica žiadny oporný bod, kde by sa mohla oprieť. Keď stojíme zapájame aj naše svaly. Počas sedenia svaly nezapájame a pokiaľ sa každý deň nevenujete aj športu váhu tela nesie chrbát a chrbtica. Ak ju k tomu zaťažíte aj nesprávnym spôsobom sedenia odnesie si to samotná kostra. V oblasti, kde je na ňu vytvorený najväčší tlak dochádza k degenerácii a torbe výrastkov na stavcoch.

Ak sedíte denne 8 hodín v práci je na čase začať rozmýšľať nad investíciou do vhodnej stoličky. Zdravotné kreslo vám pomôže predchádzať týmto neželaným zdravotným problémom a zabráni vzniku ďalších.

Zdravotné komplikácie s platničkami

Platničky sú ďalšou časťou chrbtice, ktorá pri nesprávnom sedení trpí. Vďaka platničkám sa stavce, ktoré tvoria chrbticu môžu hýbať. Platnička zaisťuje hladké trenie medzi nimi počas pohybu. Ak ale chrbát máme dlhodobo a často v nesprávnej polohe dochádza k vysúvaniu platničky, vzniku trhlín v jej väzive a jej poškodeniu.

Zdravé sedenie = chrbát bez bolesti

Zlé a nesprávne sedenie vám môže narobiť množstvo zdravotných problémov. Veľkú časť z nich môžete obmedziť ak si vyberiete na sedenie správnu stoličku. Zdravotná stolička znie síce dobre a zdá sa, že by vám s týmto problémom mohla pomôcť, ale viete na čo všetko brať ohľad pri jej kúpe?

Ak trávite značnú časť dňa vo svojej kancelárií neznamená to, že vaša chrbtica musí trpieť. Správna kancelárska stolička poskytne úľavu zaťažovanej chrbtici. Zaistí vám nie len oporu hlavy, ale podoprie aj driekovú časť chrbtice. Počas sedenia na nej vám pomôže rozložiť váhu tela a zmierni tak tlak vyvíjaný na chrbticu.

Správna stolička vám pomôže držať chrbát počas sedenia v správnej polohe. Zabudnete na bolesti hlavy a krku a konečne budete môcť ísť z práce domov bez toho aby vás bolel celý chrbát.

V porovnávači máte    produktZobraziť
Zmazať všetko
Načítám zboží...
HORE
zoom image